AKŞAM LİSESİ

Akşam Lisesi Nedir?

Akşam Lisesi kazanılan haklar açısından gündüz öğrenim veren liselerden hiçbir farkı bulunmayan ve en önemli özelliği derslerin çalışma saati bitiminde başladığı bir lise türüdür.

Gurur Akşam Lisesi herhangi bir nedenden dolayı lise eğitimini tamamlayamamış bireylere lise diplomasını alma imkanı sağladığı gibi üniversite tahsili düşünen öğrenciler için düşük sınıf mevcutlarıyla öğretmenlerden daha fazla yararlanma olanağı da sunar. Gurur Akşam Lisesi‘nde yaş sınırlaması yoktur. Aşağıda belirtilen kayıt şartlarını taşıyan her birey kayıt yaptırabilir. Gurur Akşam Lisesi‘nden mezun olan öğrencilerle diğer liselerden mezun olanların diploma ve haklar açısından hiçbir fark bulunmamaktadır dolayısıyla üniversiteye girişlerinde de farklı bir muameleye tutulmazlar. Diğer liselerden mezun olan bir öğrenci hangi haklara sahipse Gurur Akşam Lisesi’nden mezun olan öğrenciler de aynı haklara sahiptir.

Kayıt tarihinde askerlikle ilgili bir sorunu olmayanların okulumuza kaydı yapılmakta, öğrenim süreci içerisinde okulumuz tarafından askerlik şubesine gönderilen belge ile öğrencilerimizin askerlik tecili, ilgili şubelerince yapılmaktadır. Kısacası askerlik çağına giren öğrencilerin tecil işlemleri için askerlik şubelerine belge gönderilmekte ve tecil işlemleri diğer liselerde olduğu gibi yapılmaktadır.

Kimler Kayıt Olabilir?

• İlköğretim okulu mezunları

• Lise eğitimine başlayamamış olanlar

• Lise eğitimini yarıda bırakmış olanlar

• Lise okuma hakkı süresini doldurmuş olanlar

• Lise son sınıfta beklemeli olanlar

• Açık Öğretim Lisesi’nden ayrılanlar. (0-47 kredililer Lise 1’e, 48-95 kredililer Lise 2’ye, 96-144 kredililer ise Lise 3’e, 144 ve üzeri kredisi olanlar Lise-4’e kayıt edilirler)

• Meslek liseleri 1. sınıftan ayrılanlar veya 2. sınıfa geçenler okulumuza kayıt yaptırabilirler.

Kayıtta İstenen Belgeler

• Öğrenim belgesinin aslı

• İki adet vesikalık fotoğraf

• Nüfus cüzdanı örneği