SAĞLIK

MESLEK LİSESİ

Gurur Sağlık Meslek Liseleri

Özel Gurur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, “Gurur Duyulacak Nesiller Yetiştiriyoruz", ilkesiyle yola çıkan Gurur Okullarının bir sağlık okuludur. Okulumuz, özellikle günümüzde, sağlık okullarının az mezun vermesi, özel ve kamu sağlık kuruluşlarının çoğalması ve kamu hastanelerinde devletin kontenjanı arttırması sebebiyle özel sektördeki sağlık personeli eksikliği krize dönüşmeye başladı. Sağlık sektöründeki bu krizin çözülmesi amacıyla ve sağlık sektöründe kalifiye personelin gerekliliğine olan inançla Gurur Okulları tarafından ilk olarak 2011 yılında Kumburgaz İlçesinde ve 2013 yılında ise Beylikdüzü şubesini hizmete açmıştır.

Günümüzde önlisans ve lisans mezunlarının artmasıyla birlikte lise mezunlarının iş bulma olasılığı git gide düşmektedir. Ancak sağlık sektöründe personel istihdam açığı sebebiyle lise ve yüksek okul mezunu sağlık personelleri yüksek maaşlarla devlet ve özel hastaneler, dispanserler, hasta bakım merkezleri gibi sağlık hizmeti veren bir çok kurumda istekleri dahilinde iş bulma imkanına sahip olma fırsatına veya yönetici olma yolunda da kariyerlerini sürdürebilme imkanlarına sahip olabilmektedirler. Halen Kumburgaz ve Beylikdüzü şubelerinde eğitim vermekte olan Gurur Anadolu Sağlık Meslek Lisesileri bugüne kadar yülerce mezun verip, mezun öğrencilerinin hepsi sağlık kurulularında çalışabilmekte ve hepsi üniversitelerin meslek yüksek okullarında eğitimlerine devam etmektedir.