ADALET LİSESİ

Gurur Adalet Meslek Lisesi, 2013 yılında Beylikdüzü ilçesinde kurulmuş olup bölgenin ilk adalet meslek lisesi ünvanını  korumaktadır.

Türk Millî Eğitimi’nin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari olarak bir genel kültür vermek, onlara kişi ve toplumun problemlerini tanıtmak, çözüm yollarını aramak, yurdun ekonomik, soysal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak, bilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda adalet alanında istihdam edilecek orta kademedeki nitelikli insan gücünün yetiştirmek Adalet Meslek Liseleri'nin temel amaçlarındandır.

Ayrıca öğrencilerimize alanları ile ilgili daha verimli bilgiler verebilmek için okulumuzda bulunan mahkeme uygulama odasında çözüm ortağımız olan Tüm Hukuçular Birliği’ne bağlı avukatlarla öğrencilerimize uygulamalı ders veriyoruz.

Mezunlarımız, Adalet Bakanlığı personel alım sınavında ilk olarak tercih edilecekler arasında olup, mezunlarımızdan bu sınavı kazananlar Adalet Bakanlığı’na Zabıt Kâtibi olarak atanmaktadırlar. Adalet alanından mezun olan  öğrenciler, seçtikleri dalda /meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı

2. Cumhuriyet başsavcılıkları

3. İlk derece mahkemeleri

4. Bölge mahkemeleri

5. İdare ve vergi mahkemeleri

6. Yüksek mahkemeler

7. Hukuk büroları

8. Noterlikler

9. Yüksek Seçim Kurulu

10. Ceza infaz kurumları ve tutukevleri

11. Özel güvenlik şirketleri

12. Bankalar ve sigorta şirketleri gibi özel firmaların hukuk departmanları, takip birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Üniversite Olanakları
Gurur Adalet Meslek Lisesin'den mezun olan öğrenciler isterlerse sınava girip bir üniversitede de öğrenimlerine devam edebilirler.
Ayrıca Gurur Adalet Meslek Lisesi mezunlarının Adalet Meslek Yüksek Okulu’na sınavsız geçiş hakları vardır. Yüksek Okul mezunları; Mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü, İcra Müdürü ve İnfaz Kurumu Müdürü olarak görev yapabilirler. Gerekli şartlar oluştuğunda ise dikey geçişle Hukuk Fakültesine girebilirler.